Esküvő Titkok - Interjúk esküvői szolgáltatókkal

Mikor küldd az esküvői meghívókat?

Fontos a jó idõzítés, hogy tudjanak kényelmesen tervezni a meghívottak. Ne az esküvő idõpontjára szervezzék a nyaralásukat, biztosan szabaddá tehessék magukat arra a napra.

Az esküvői meghívó szerepe

Ugyan a meghívó apróságnak tûnhet az esküvő többi tényezőjéhez képest, de szerepe egyáltalán nem lebecsülendõ…

Esküvő helyszín pro-kontra

Vegyük sorra, milyen lehetőségek vannak az esküvő és a lakodalom helyszínének lebonyolítására!

Az esküvő helyszíne

Ha már tudod, hogy az esküvő napján hány embert tudsz és fogsz vendégül látni, itt az ideje, hogy elkezd megszervezi az esküvő helyszínét, ugyanis egy megfelelõ helyszín kiválasztása is idõigényes lehet, de akár 24 órán belül is elrendezheted.

Esküvő előtt kiket kell értesítened?

Néhány módszer hogyan válaszd ki, hogy kiket fogsz meghívni az esküvődre!

A Menyasszonyi ruha

A menyasszonyi ruha az az öltözet, amit a menyasszony visel az esküvő napján. Célja, hogy megkoronázza a menyasszony megjelenését, gyönyörűvé és különlegessé tegye őt ezen a különleges napon.

A menyasszonyi ruha divat évről évre változik és az egyes menyasszonyi ruha szalonokban is más és más stílusú ruhák találhatóak.

Az elsődleges dolog a menyasszonyi ruha kiválasztása előtt, hogy eldöntsd milyen módon kívánod beszerezni az adott ruhát, akár a menyasszonyi ruha kölcsönzés mellett, akár a menyasszonyi ruha vásárlása vagy varratása mellett döntesz légy megfontolt, hisz a tökéletes megjelenés, az összhang csak abban az esetben érhető el, ha a ruha stílusa illik a saját személyiségedhez. Nézzük gyorsan a lehetőségeket…

Menyasszonyi ruha kölcsönzés

Menyasszonyi ruhát értelem szerűen a menyasszonyi ruha kölcsönzőben tudod bérelni az esküvő napjára. A menyasszonyi ruha ára néhány tíz ezer forinttól egészen a csillagos égig terjed, ez függ a ruha minőségétől, stílusától, és az aktuális divattól. A menyasszonyi ruha színe a fehér tónus körül mozog. Azért írom, hogy mozog, mivel millió árnyalat létezik, egészen a falfehértől az ekrüig, bézs illetve ezüst, arany színekig. A választék szinte végtelen.

A menyasszonyi ruha kölcsönzése során a ruha mérete hozzád lesz igazítva, amennyire az lehetséges. Elképzelhető, hogy az adott ruhát Te hordod majd először, de az is, hogy előtted már néhány menyasszony viselte. Ez a legnagyobb hátránya a kölcsönzésnek.

Menyasszonyi ruha vásárlás

Ha a menyasszonyi ruha vásárlása mellett döntesz, a lehetőségek száma szintén végtelen. A ruhák vásárlási ára általában nem sokkal magasabb, mint a kölcsönzés ára, viszont hátránya, hogy mit csinálsz a menyasszonyi ruhával az esküvő után?

Menyasszonyi ruha varratás

A menyasszonyi ruha varratása (általában) a legköltségesebb, mind időben, mind pénzben. Időben azért, mivel a ruha elkészítése során járnod kell próbálni, meg kell tudnod határozni milyen menyasszonyi ruhát akarsz magadnak, ezt el kell tudnod mondani a szabónak, varrónőnek, ruha tervezőnek. Ezt követően egyeztetések és próbák sora következik mire elkészülhet a ruha. Ha tényleg egyedi menyasszonyi ruhát szeretnél magadnak vagy ha nagyon kreatív ötleted van a ruhával kapcsolatban, ez egy jó megoldás lesz számodra, azonban kétségtelenül a legköltségesebb is.

Menyasszonyi ruha inspiráció

Demetrios menyasszonyi ruha
Adele Wechsler menyasszonyi ruha
AgapéEver menyasszonyi ruha

Az esküvő minden ember életében az egyik legnagyobb esemény, valakinek több is kijut, valakinek kevesebb. Azonban mindig rendkívül fontos, hogy mind a menyasszony, s vőlegény alkalomhoz illően elegánsan nézzen ki.

Esküvői és nagyestélyi ruhákat készíteni talán a legnagyobb kihívás, mert itt nem alkudhatunk meg, itt mindig tökéleteset kell alkotni.

Láttam már narancssárga vőlegény ruhát, arany gombokkal, hernyó selyemből, enyhén Drakula stílusban…